Retro linnenkast kopen

Retro linnenkast kopen? Zoek niet verder

Een retro linnenkast kopen: waar moet je beginnen? Er zijn zoveel soorten, maten en kleuren waardoor je al snel door de bomen het bos niet meer ziet.

Bedenk goed wat je precies wil hebben voordat je zoekt. Een dressoir of een servieskast? Waar ga je het voor gebruiken? Waar zet je hem neer en welk formaat past op die plek goed? Daarna kun je gaan googelen en ook dan helpt het als je weet wat je zoekt. Ook als je op Marktplaats gaat zoeken, toets in: ‘mid century kasten’. Dat is waar de meeste mensen nu naar op zoek zijn en dan heb je alles van de jaren 50, 60 en 70. De verschillen tussen die decennia niet zo heel groot als het om kasten gaat. De stijlen lopen in elkaar over. 

Strak en robuust. Hoog en smal of juist heel breed en laag. Voorzien van één of meerdere deurtjes. Met sfeervolle, rieten manden voor kleine prulletjes of met grote opbergladen. Een kledingkast hoort te passen in het geheel van de kamer.

En het begin is de natuurlijk de ruimte die je hebt om kasten neer te kunnen zetten. Heb je een tweede kamer waar je een kast wilt neerzetten of moet jouw kast in je eigen slaapkamer komen te staan? De beschikbare ruimte is belangrijk voor de maat en vorm van je nieuwe kledingkast.

Bij veel websites kun je filteren op hoogte, breedte en diepte waardoor je alleen de kasten die passen bij jouw wensen te zien krijgt. Vanaf daar kun je gaan kijken naar de soort, kleur en indeling van je linnenkast. Welke soort kledingkast? De volgende stap is de soort kledingkast, want ook daarin zijn grote verschillen.

Wat zeker is, is dat de verschillende interieurmerken kledingkasten allemaal erg hun best hebben gedaan. Een kledingkast kopen is daardoor nooit een probleem. Er is namelijk een kast voor iedere kamer en ook een kast die bij de rest van je meubels past. Het wordt uiteraard een heel ander verhaal als je ruimte genoeg hebt en de kledingkast niet in de slaapkamer, maar in een andere kamer plaatst.

Retro linnenkast kopen

Retro kledingkast

Bij de keuze die je maakt voor een retrokast speelt de factor ruimte een belangrijke rol. Je kunt wel heel wat moois vinden maar als de ruimte dit niet toestaat, houdt het op. Gelukkig heb je ook modellen die bijvoorbeeld voor de perfecte opvulling van een hoek kunnen zorgen.

Uiteraard bieden de kledingkasten niet alleen een fraaie uitstraling, je bent vaak verrast door de ruimte die de kasten bieden. Dat geldt ook voor die speciaal voor de kinderkamer. Vaak is er ruimte genoeg om er ook nog speelgoed in op te bergen. Kledingkast kopen is een feestje, Een kledingkast kopen is een feestje.

Je moet ook kijken naar de praktisch kant van de klerenkast. Een schuifdeurkast kenmerkt zich door de zwevende deuren. Hierdoor hoef je geen ruimte in te calculeren voor opendraaiende deuren. Het voordeel van een hoek kledingkast is dat je alle ruimte, dus ook de hoeken, volledig benut. Een kast voor in een hoek heeft wel altijd draaideuren waardoor je voor je linnenkast ruimte moet overhouden voor de opendraaiende deuren.

Het voordeel van deze modellen is dat je een volledig overzicht hebt van je kledingcollectie. Welke soort kledingkast past bij jouw inrichting en smaak? Een droomkast dankzij het grote aanbod retro kledingkasten vind je altijd een droomkast waar je echt trots op bent, dat willen we natuurlijk allemaal! 

Vintage kledingkast

Te koop vintage kledingkast, jaren 50. Afmetingen 185 cm hoog, 60 cm diep en 150 cm breed. De kast is demontabel en is in goede staat gezien zijn leeftijd. Deze kast is makkelijk te verven met onze verflijn van Jeanne d’Arc vintage paint. Verven zonder schuren. De kast is in principe ook mooi zonder te verven en is een aanwinst voor een slaapkamer.

Een linnenkast die antiek is, is stijlvol en een lust voor het oog in jouw huis. 

Retro linnenkast

Een mooie linnenkast op de slaapkamer heeft ook een functionele en praktische functie. Het is handig om bij een slaapkamerkast een indeling te kiezen waarbij u naast een leggedeelte met planken ook een hanggedeelte met roede heeft om kleding kreukvrij op te bergen.

Het aanbod aan antieke kasten is zeer divers. Naast een mooie linnenkast die antiek is, kun je ook een bijpassende antieke vitrinekast zoeken. Deze kasten zijn uniek in hun soort. Wat is er nu stijlvoller dan een antieke kast? Je weet met een linnenkast die antiek is zeker dat je familie, vrienden en buren niet precies dezelfde kast hebben staan.