schuifdeur rails

Aanpassing van een woning met schuifdeur rails

We blijven steeds langer in onze eigen woning wonen, ook als we op leeftijd zijn. Daarom is er veel aandacht voor levensloopbestendige woningen, die geschikt zijn voor alle levensfasen. De slaapkamer en badkamer van dit soort woningen zijn vaak beneden, terwijl de bovenverdieping ruimte biedt voor hobby’s of logees. Het gebruik van onderhoudsvriendelijke materialen, een brede hal, een inloopdouche: op veel manieren kan rekening gehouden worden met andere woonbehoeften. Denk ook eens aan het gebruik van schuifdeur rails en inbouw schuifdeuren om het woongemak te vergroten. We vertellen hier meer over het installeren van schuifdeursystemen.

Deur met schuifdeur rails: makkelijk te openen en sluiten voor mindervaliden

Gewone deuren nemen behoorlijk veel leefruimte in. Daarnaast zijn draaideuren lastiger in het gebruik voor rolstoelgebruikers en mindervaliden. Ook voor mensen met een visuele beperking is een schuifdeur veel comfortabeler en veiliger. Er zijn diverse systemen met schuifdeur rails, waarmee u een schuifdeur van glas of hout soepel in en uit de muur kunt schuiven. Een gladde afwerking is mogelijk, maar ook een afwerking met een deurpost en architraaf is erg stijlvol. De rails zelf zijn meestal in de klassieke kleuren zwart en zilver verkrijgbaar.

schuifdeur rails

Een inbouw schuifdeur plaatsen

Bij de keuze voor een schuifdeur in plaats van een draaideur kunt u op meerdere manieren een systeem realiseren. Ten eerste kunt u ervoor kiezen om de deur voor de muur te laten lopen. Dit is het minste werk, want u hoeft dan alleen maar de deur te verwijderen en de muren af te werken. U hangt vervolgens de schuifdeur aan de schuifrail boven de opening. Ten tweede kunt u ook kiezen voor een inbouw schuifdeur. Het is mogelijk om zelf een constructie te maken, maar er zijn ook kant-en-klare inbouwsystemen met een metalen frame dat u afwerkt met gipsplaat of met gaaswerk dat gestuct kan worden. Een kant-en-klaar systeem is uiteraard wat duurder, maar u spaart er wel tijd mee uit.

Hulp bij de keuze voor een schuifdeursysteem

Heeft u interesse in schuifdeur rails en schuifdeursystemen? Een bedrijf dat met u meedenkt als u twijfelt over uw keuze, is BestFix. BestFix Schuifdeursystemen uit Deventer is een familiebedrijf dat voor elke vraag op het gebied van schuifdeuren een oplossing heeft. U krijgt een persoonlijk advies, zodat u een schuifdeursysteem vindt dat goed bij uw wensen en interieur past. Dit bedrijf biedt uitsluitend producten van toonaangevende merken, die kwaliteit en comfort voor de gebruiker garanderen. De systemen van het Italiaanse merk Ermetika zijn bovendien zo milieuvriendelijk mogelijk gemaakt.