Inloopkast met schuifdeuren

Inloopkast met schuifdeuren

Een inloopkast in jouw huis... Is dit voor jou ook altijd al een droom geweest? Misschien leek dit zelfs nooit realiseerbaar omdat je er niet de ruimte voor hebt, je hoeft helemaal geen hele kamer over te hebben voor een inloopkast! Het enige wat je nodig hebt is een aparte ruimte, bijvoorbeeld één met een wandscheiding.

Droom wordt werkelijkheid. Altijd al gedroomd van een walk-in closet of inloopkast? We kennen de walk-in closet vaak uit Amerikaanse films, maar ook in Nederland wint de inloopkast aan populariteit. Het grote voordeel: bij een inloopkast is in één oogopslag uw complete garderobe zichtbaar. Met de juiste verlichting geeft het een luxe en overzichtelijke uitstraling.

Bij het ontwerpen van een inloopkast zijn er wat indeling betreft nauwelijks beperkingen waardoor je je inloopkast volledig kunt afstemmen op jouw garderobe. Uiteraard zijn de inloopkasten uit te voeren in diverse kleurstellingen. De mogelijkheden tot kamerhoge interieurs, bodems en achterwanden dragen nog eens extra bij aan de luxe uitstraling van onze inloopkasten.

Inloopkast met schuifdeuren

Inloopkast met schuifdeur

Je kunt kiezen uit verschillende soorten schuifdeuren: Dit soort schuifdeuren kan worden voorzien van een spiegel, helder glas, rookglas, matglas of gespoten glas. Ook kun je de deuren in precies dezelfde kleur als het kastinterieur laten maken. Het frame is verkrijgbaar in verschillende kleuren: zilver, zwart en wit. Met name de schuifdeuren met een zwart frame gecombineerd met glas geven uw inloopkast een schitterende en eigentijdse uitstraling.

Het is verder mogelijk deze schuifdeuren door middel van tussenprofielen in 2 of meer vlakken te verdelen. Deze schuifdeuren geven een strakke/stoere uitstraling aan de kast. De deuren zijn maar liefst 28 mm dik en in verschillende eigentijdse kleuren en houtdessins leverbaar. De handgrepen worden ingefreesd in de schuifdeuren. Dit soort schuifdeuren wordt ook vaak gebruikt voor inloopkasten.

Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een lichtere kamerhoge deur of een zwaardere scheidingsdeur, in de breedte die jij nodig hebt. Al onze schuifdeuren zijn in verschillende deurvullingen beschikbaar. 

Bij het hangend systeem krijg je geen rail op je vloerbedekking of laminaat. Als je jouw vloer in je slaapkamer in tact wil houden is een hangend systeem misschien een betere keuze. Deze systemen zijn te combineren met een deurvulling van textiel en hout, met een keuze uit verschillende kleuren (bijvoorbeeld wit, antraciet of licht eiken).

Er zijn over het algemeen verschillende typen inloopkasten zoals inloopkasten met of zonder achterpanelen, met open staanders of gesloten zijden. Een inloopkast is geheel naar wens in te richten met bijvoorbeeld veel hangruimte of juist extra ladeblokken. Daarnaast zijn er verschillende afwerkingen mogelijk zoals matlak of een houtkleur.

Schuifdeur inloopkast: installatie

De eerste stap is het opmeten van de inbouwmaten. Breng de gehele ruimte die je in een kast wenst te veranderen in kaart. Controleer ook of de vloer en het plafond evenwijdig zijn om te voorkomen dat de deuren klem lopen. Je kunt dit gemakkelijk controleren door zowel helemaal links als helemaal rechts de afstand tussen vloer en plafond te meten.

De positie van de onderrails moet met behulp van een schietlood of met een waterpas en een lange profiellat gemeten worden. Er bestaan ook systemen waarbij niet gewerkt wordt met een onderrail. Je koopt dan enkel een bovenrail en een set wieltjes om op de kastdeuren te bevestigen. Op deze manier kunt u vrij en gemakkelijk werken.

Meet de hoogte van de deuren en panelen en zaag deze op maat. Monteer de deurpanelen pas als de rails volledig bevestigd zijn. Zaag de schuifdeurenprofielen op maat en schuif ze om de deurpanelen. Monteer nu de boven- en onderrollers op de hoeken van elke schuifdeur. Schuifwand monteren. Zet de onderste rollers in de hoogste stand voor het afhangen van de schuifwand.

Houd de schuifwand schuin en hang zo de deur in de achterste rail. Verwijder de pen of spijker en laat de deur zachtjes in de onderrail zakken. Stel de schuifwand af met afstelbouten aan de onderrollers. Stel de zijwanden en de schuifdeuren op elkaar af. Kieren of ongelijkheden kunnen met zijwanden gemakkelijk opgelost worden.

Inloopkast schuifdeur

Schuifdeuren op maat worden tegenwoordig een trend in de meeste stijlvolle huizen. Dit komt omdat ze passen bij de smaak, de stijl en de voorkeuren van verschillende bewoners van het huis. 

Aangepaste schuifdeuren hebben verschillende voordelen en zijn een stijlvolle methode om een bergruimte of kast maximaal toegankelijk te maken. Of het nu gaat om een garderobekast op maat, een inloopkast, een keukenkast of een wandmeubel. Aangepaste schuifdeuren zijn in feite een type deur, dat een bergruimte of kast toegankelijk maakt door deze open en dicht te schuiven.

Een op maat gemaakte kastenwand met schuifdeuren zijn een ideaal alternatief voor een kleine plek, waar het openen en sluiten van de deuren niet zo gemakkelijk gaat. Schuifdeuren schuiven namelijk gelijkmatig in één richting zonder naar buiten of naar binnen te openen. Ze hebben ook een grote mate van flexibiliteit.

Eenvoudige en elegante schuifdeuren. Hoewel het openen van een deur niet zo ingewikkeld is, valt het moeilijk te ontkennen dat er een zekere mate van elegantie schuilgaat achter het hebben van op maat gemaakte schuifdeuren van hoge kwaliteit. Een schuifdeur inloopkast is niet alleen eenvoudig te gebruiken – schuif de deur eenvoudig in de richting waarin je wil – ze zijn ook in hoge mate aanpasbaar.

Je kunt dus jouw eigen op maat gemaakte schuifdeuren kiezen om er – samen met de bergruimte of kast die je reeds heeft – een unieke combinatie mee te vormen. 

Inloopkast met schuifdeuren

Soms zijn er ruimtes in huis die vragen om een prachtige kast op maat. Onder de trap, onder een schuin dak of rechttoe rechtaan in de slaapkamer of studeerkamer. 

Wil je een schuifdeurkast op maat? Een inloopkast in de slaapkamer? Of een wandkast voor maximale opbergruimte? Een schuifkast op maat is verkrijgbaar in verschillende materialen, designs en kleuren. Ook de verlichting en interieur van de kast is volledig naar je wensen laten maken. Vakmensen werken met passie in de uitgebreide werkplaats aan het op maat maken van de perfecte schuifdeurkast.