Op zoek naar een retro TV kast?

Op zoek naar een retro TV kast?

In lang vervlogen tijden, was een vuurtje of kachel het middelpunt van de kamer. Maar toen kwam de TV, en pikte die plek in. En zeker toen de zogenaamde flatscreen tv’s nog niet bestonden, en tv’s zo’n diepe achterkant hadden, viel het niet altijd mee de tv een beetje leuk in je interieur te integreren.

Een mooie kast onder je televisie helpt daarbij. Zwevende tv-meubels geven een design look, stralen rust uit en zijn hygiënisch omdat er geen stof tussen pootjes kan ophopen; kasten op wieltjes zijn daarentegen praktisch en speels. Hout zorgt voor sfeer en karakter; exemplaren van glas of hoogglans wit nemen voor het oog weinig plaats in.

Veel tv-meubels zijn voorzien van een open vak waarin je apparatuur kunt opbergen, met een handige opening aan de achterzijde om kabels netjes naar buiten te leiden. Je kunt kiezen voor een kast met wel 10 lades en deurtjes, maar misschien houd je het liever bij een compact model voor je apparatuur en berg je films en boeken op in een design wandkast ernaast.

TV Retro kast

TV kast vintage

Een vitage tv meubel maakt je hoekje bij je televisie net wat aantrekkelijker! In dit artikel vind je de laatste trends op het gebied van vintage tv meubels en andere tv dressoirs voor de laagste prijzen. Zo’n goedkoop doch trendy industrieel tv kastje voor je televisie is niet alleen een blikvanger in de kamer, je kunt het ook gebruiken om handige snoeren, dvd’s en afstandsbedieningen in op te bergen.

Of je nu vooral waarde hecht aan de functionaliteit en opbergruimte, of in de eerste plaats kijkt naar de stijl en kleur van de kast. Voor elke zithoek een passend tv-meubel. De televisie neemt een belangrijke plaats in ons leven en ons huis in.

Het ruimtelijke gevoel is de nummer één reden om voor een vrij hangende tv-kast te kiezen. Wanneer u er bovendien voor zorgt dat de aansluitingen voor uw apparatuur precies achter het meubel vallen, dan creëert u meteen een opgeruimde en rustige uitstraling. Onze design tv-meubelen zijn hier speciaal voor ontworpen en zijn bijvoorbeeld voorzien van handige voorzieningen voor multimedia-apparatuur, zoals kabelorganizers en kleppen met speakerdoek.

TV kast retro

Een van de grootste voordelen van retro tv meubels is het feit dat ze in ieder interieur passen. Je hoeft niet per se over een industrieel interieur te beschikken om daar zo’n mooi zwart, grijs of houten dressoir met een stoer randje aan toe te voegen. Ook in romantische, landelijke en moderne inrichtingen zijn dit soort tv kasten industrieel genoeg om te zorgen voor een unieke uitstraling.

Niet ieder grijs of zwart tv meubel met een industrieel laagje past bijvoorbeeld goed in een lieflijke inrichting waar veelvuldig gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld bloemetjesprint en lichte tinten. 

Op zoek naar een retro / vintage dressoir of wandmeubel(tje) en ook zo'n fan van de jaren 50/60/70? 

TV kast jaren 50

Een van de grootste voordelen van industriële tv meubels is het feit dat ze in ieder interieur passen. Je hoeft niet per se over een industrieel interieur te beschikken om daar zo’n mooi zwart, grijs of houten dressoir met een stoer randje aan toe te voegen. Ook in romantische, landelijke en moderne inrichtingen zijn dit soort tv kasten industrieel genoeg om te zorgen voor een unieke uitstraling.

Niet ieder grijs of zwart tv meubel met een industrieel laagje past bijvoorbeeld goed in een lieflijke inrichting waar veelvuldig gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld bloemetjesprint en lichte tinten. 

Strakke TV-meubelen in Scandinavische stijl, stoere kastjes met zwarte lijnen of een landelijk meubel met veel hout. Wat je smaak ook is, we hebben een televisiekasten die matchen met jouw inrichting. Zo hebben we onder andere televisiemeubelen met lades en deuren, zodat je apparatuur stofvrij blijft. In de TV-meubelen met open vakken kun je jouw mooiste apparaten juist tonen of deze gebruiken voor leuke accessoires.

TV kast jaren 60

Mooie tv meubels van hout. Een houten tv meubel staat goed in alle ruimtes van je woning. Met genoeg bergruimte voor al je multimedia apparatuur zorg je ervoor dat je huis opgeruimd blijft en hoef je nooit meer te zoeken naar de afstandsbediening! Een tv meubel van hout heeft een hippe uitstraling en past in elk type interieur.

Hij is gemaakt van mangohout, een veel gebruikte hardhout soort in de Indiase meubels. Dit meubel wordt gemonteerd geleverd, alleen de pootjes moeten er nog onder gezet worden. Het blad is geschaafd maar de deuren zijn nogal ruw gelaten. Je ziet hierop nog vaag de sporen van de zagerij en hier en daar zelfs nog een firma stempel. Natuurlijk is alles wel geschuurd zodat het meubel prettig aanvoelt. De kast is gemaakt van plaatmateriaal, de binnenladen van beukenhout.

TV kast jaren 70

Ben je een liefhebbers van industriële meubels? Dan hebben we een ruime keuze in stalen TV-meubels, al dan niet gecombineerd met (oud) hout. Als liefhebber van retro meubels, vind je bij ons een grote variatie aan houten TV-meubels en TV-kasten! TV-meubels op maat. Wil je een perfect passende kast voor je televisie en audioapparatuur, laat dan een TV-kast of een audiomeubel op maat maken! Vergeet niet de grootte van je televisie door te geven, dat kan als basis worden gebruikt voor het ontwerp. Je zult zien dat het meubel er ook zonder televisie al fantastisch uitziet. Je gebruikt hem natuurlijk net zo gemakkelijk om je audioapparatuur op neer te zetten! 

Bij Dasgaaf vind je een uitgebreide collectie aan vintage meubels en woonaccessoires uit de jaren 50, 60 en 70. De vintage winkel in Amsterdam is ontstaan uit een grote passie voor het verzamelen van retro meubelen. In de winkel word je geïnspireerd door een mix van midcentury design, vintage woonaccessoires & art.

De Machinekamer gelooft in de combinatie van vintage en nieuwe design meubels. Bij ons vind je het allebei. Mooie ontwerpen van bekende ontwerpers uit de jaren '30 tot de jaren '80, heruitgaven van oude ontwerpen en natuurlijk onze collectie nieuwe meubels.