industriele stijl interieur

Hier herken je een interieur in een industriële stijl aan

Vandaag de dag zijn er en paar woontrends die de woonwinkels lijken te domineren. De industriële woontrend is daar een erg goed voorbeeld van. En ook al is deze trend al een aantal jaar erg geliefd, het lijkt op de lange termijn niet dat het gaat verdwijnen. De kans is dus ook erg groot dat je deze stijl maar al te graag terug wilt laten komen bij jou in huis. Maar waar herken je deze trend nu eigenlijk aan? We geven je in dit artikel drie erg handige tips waar je op kunt letten.

1. Het gebruik van natuurlijke, robuuste en stoere materialen, zoals een eiken wandplank

Het begint natuurlijk allemaal met het gebruik van het juiste soort materiaal. Het gebruik van natuurlijke, robuuste en stoere materialen, zoals een eiken wandplank gaat hand in hand samen met deze woontrend. Dit zorgt meteen voor een luxe totaalplaatje en kan bijvoorbeeld ook erg goed worden gecombineerd met de inmiddels erg gewilde hotel chique woonstijl.

2. Het gebruik van zwarte kleuraccenten voor de industriële meubels in het interieur

Als je het meubilair in deze stijl uit gaat zoeken, dan is de kans ook erg groot dat je items gaat vinden met zwarte kleuraccenten. Het aanbod aan industriële meubels staat daar namelijk bekend om. Je kunt daarbij denken aan zwarte pootjes onder een dressoir, een eetkamertafel met poten in het zwart of een salontafel die helemaal in het zwart uit is gevoerd. Je kunt dit dus zo ver door gaan voeren als je dat zelfs het liefste voor je ziet. Wel zo fijn om te weten natuurlijk.

industriele stijl interieur

3. Woonaccessoires in zachte materialen voor een mooie balans in de ruimte

Je hebt het dus erg goed gelezen. Op het gebied van het meubilair wordt er vaak gebruik gemaakt van donkere kleuren en de kleur zwart. Maar maak je je dan vooral geen zorgen over dat het totaalplaatje bij jou in huis snel donker over gaat komen. Kies er bijvoorbeeld voor om een lichte kleur op de muur te laten komen. En voor een mooi contrast in de ruimte, kun je bijvoorbeeld kiezen voor zachte kussens, warme dekentjes en andere natuurlijke materialen in de vorm van woonaccessoires. Dit zorgt ervoor dat de harde contrasten mooi in balans komen met de zachte contrasten op het gebied van de accessoires.