waterafvoer goot lekkage belangrijk

Een goede waterafvoer is zeer belangrijk

We zijn er allemaal van overtuigd dat een goed dak boven ons hoofd erg belangrijk is. Vooral de laatste jaren worden, ook in Nederland, de stortbuien steeds heftiger. Dat komt door het veranderende weer klimaat. We zijn gewaarschuwd dat we er met zijn allen wat aan moeten doen, om de opwarming van de aarde aan te pakken. Doen we dat niet, dan zal het klimaat steeds sneller veranderen. Ook de zeespiegel zal gaan stijgen met alle nare gevolgen die daarbij horen. Het dak zal moet ons beschermen tegen de hevige regenval. Ook moeten we ervoor zorgen dat de afvoer van het water dat op het dak valt, in orde is.

waterafvoer is heel belangrijk - goot aan schuur lekkage

Een zinken dakgoot

Wanneer u al lang in uw woning woont, dan is het mogelijk dat de zinken dakgoot, die gebruikt wordt, een lekkage vertoont. De lekkage moet u zo snel mogelijk verhelpen. Doet dat niet, dan zal de buitenmuur nat worden, waarbij het vocht naar binnen kan slaan. Dat zal zeker gebeuren, als u er niets aan doet. U kunt op een bepaald moment vochtige plekken op de binnenmuur zien. Na een korte periode ontstaat er schimmel op de vochtige binnenmuren. Dat moet u zien te voorkomen, omdat schimmels giftig zijn, waardoor u ademklachten zou kunnen krijgen.

De lekkage oplossen

Om het lekken van de zinken dakgoot op te lossen, is het verstandig om een specialist erbij te halen. U zou in eerste instantie kunnen proberen de lekkage zelf te maken, maar dat is slechts een lapmiddel, die maar even helpt. Woont u in Midden- of Zuid-Nederland, dan kunt u het beste een vakman benaderen. De benaderde loodgieter, een gespecialiseerd bedrijf, zal een zinken dakgoot kunnen maken en vervangen. Wanneer u hem benaderd heeft, zal hij langskomen om te kijken wat er gedaan moet worden. Als hij ziet dat de dakgoot versleten is, dan zal hij u aanraden voor het vervangen van de dakgoot.

Een dakgoot vervangen

Voor een dakgoot vervangen zal eerst een offerte worden opgemaakt. Wanneer u het met de offerte van de dakgoot vervangen eens bent, zal hij de dakgoot in de werkplaats op maat maken. Ook de ophangbeugels moeten vooraf op maat worden gemaakt. Een dakgoot vervangen is niet goedkoop, maar als het moet, dan is het verstandig dat u het niet uitstelt. Uw gezondheid en die van uw gezinsleden gaan voor. Het is, als de dakgoot wordt vervangen, ook mooier als u de kunststof afvoerpijpen laat vervangen door zinken afvoerpijpen. Dan heeft u een mooier geheel.