Keukenrenovatie

Keukenrenovatie: alle mogelijkheden op een rijtje

Een renovatie is de perfecte manier om uw keuken te vernieuwen zonder dat u een complete nieuwe keuken hoeft aan te schaffen. U wilt natuurlijk dat dit op een zeer efficiënte manier gebeurt. Door uw ideeën en wensen kenbaar te maken, kunt u samen met een keukenspecialist een plan maken aan de hand waarvan de keuken renovatie wordt uitgevoerd.

Waarom een keukenrenovatie?

Er zijn verschillende redenen waarom een keukenrenovatie een goede keuze is. Gemiddeld gaat een keuken minimaal 15 jaar mee. Echter, in 15 jaar tijd zal uw smaak en interieur wellicht veranderen. Het is natuurlijk zonde en tevens erg kostbaar om meteen een geheel nieuwe keuken aan te schaffen. Een keukenrenovatie is in dit geval een goede oplossing. Uw keuken wordt geheel naar uw wensen en eventueel in nieuwe kleuren gerenoveerd, waardoor er een geheel nieuwe uitstraling wordt gecreëerd. Door een keukenrenovatie zal de maximale leeftijd van uw keuken overigens ook worden verhoogd. Zodoende bent u dus zeer kostenbesparend bezig.

Waaruit bestaat een keuken renovatie?

Een keuken renovatie kan veel zaken omvatten. Dit ligt geheel aan uw persoonlijke wensen. Wilt u uw keuken een nieuwe kleur geven, wilt u de keukenkastjes vervangen of alleen de keukendeurtjes renoveren? Wellicht kiest u voor een nieuw keukenblad en nieuwe keuken handgrepen? Een keuken renovatie kan zo uitgebreid zijn als u zelf wenst.

keukenrenovatie

Kosten keukenrenovatie

De keuze voor het wel of niet renoveren van een keuken is in veel gevallen afhankelijk van de kosten renoveren van de keuken. Mogelijk wilt u verhuizen en wilt u de keuken in topstaat brengen tegen lage keuken renovatie kosten. Het zou ook kunnen dat u in het kader van duurzaamheid liever oude materialen wilt hergebruiken, omdat deze nog niet op zijn. Of u wilt kosten besparen door geen nieuwe keuken te plaatsen maar te renoveren. Welke reden dat u ook heeft voor het vernieuwen van uw keuken, u zult altijd kosten moeten maken. Kosten om uw keuken te renoveren.

Wat kost een keuken renoveren?

Een keuken renoveren of opknappen kost precies datgene wat u zelf bereid bent om uit te geven. U bepaalt namelijk zelf welke kosten u wilt maken. U bepaalt zelf welke oude keuken materialen u hergebruikt, welke nieuwe keuken materialen u nieuw aanschaft en welke specialisten u inhuurt. Zo beheert u uw keuken renovatie kosten.

Stel u wilt uw keuken een nieuwe uitstraling geven tegen lage keuken renovatie kosten. Dit wilt u doen door keukendeurtjes en de keukenapparatuur te vernieuwen. Ook besluit u om een extra stopcontact te plaatsen en een nieuwe lamp op te hangen. U kunt uiteraard zelf zoeken naar nieuwe verlichting. Ook kunt u zelf online uw nieuwe kastdeurtjes op maat bestellen. Keukenapparatuur kopen is overwegend ook het probleem niet. Het verleggen of het plaatsen van nieuwe stopcontacten is echter al specialistisch werk. De stucadoor zal het gat in de muur moeten bijwerken. Deze expertises zult u waarschijnlijk moeten inhuren. Hiervoor maakt u keuken renovatie kosten.

Voordelen keuken overspuiten

Uw keuken overspuiten is een perfecte oplossing wanneer u uw keuken wilt vernieuwen. Uw keuken laten spuiten heeft de volgende voordelen:

  • Keuken spuiten bespaart veel geld ten opzichte van het plaatsen van een nieuwe keuken;
  • U kunt alle kleuren kiezen voor het spuitwerk;
  • De waarde van uw woning stijgt;
  • Uw keuken overspuiten geeft minder rommel dan het plaatsen van een nieuwe keuken;
  • U heeft er zelf geen werk mee;
  • Overspuiten duurt meestal slechts een paar dagen.

Omdat er veel bedrijven zijn die het keuken overspuiten aanbieden zorgt dit voor een relatief lage spuitprijs. Door diverse offertes aan te vragen komt u er achter welke spuiterij het goedkoopst uw keuken kan overspuiten.

Waar op letten?

Wilt u uw keuken verven of uw keuken schilderen? Houd dan een aantal zaken goed in de gaten. U kunt het beste uw keuken laten spuiten door een keukenspuiter met ervaring. Verder is het handig om te weten welke garantie het bedrijf biedt en met welk type verf er gewerkt wordt. Uiteraard speelt ook de prijs een belangrijke rol.

Keukendeurtjes vernieuwen?

Wilt u uw keuken een nieuwe uitstraling geven zonder er te veel tijd en geld in te steken? Dan kunt u er voor kiezen om de keukendeurtjes te renoveren. De keukendeuren zijn namelijk een belangrijk onderdeel van de keuken en hebben een grote invloed op de algehele uitstraling doordat ze een groot gedeelte van het zichtbare oppervlak beslaan. Door de keukendeurtjes te vernieuwen kunt u binnen een handomdraai uw keuken vernieuwen.

Keukendeurtjes renoveren

Er zijn verschillende manieren waarop u uw keukendeurtjes kunt renoveren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om ze helemaal te vervangen, en zodoende een geheel nieuwe look en stijl te creëren. Bij onze partners is het mogelijk om nieuwe keukendeurtjes te bestellen in de maat die u wenst. Het is echter ook mogelijk om de bestaande keukenkastdeurtjes te schilderen en eventueel te voorzien van een glanslak topcoat. Ook kan de renovatie van keukendeurtjes betekenen dat uw de deurtjes voorziet van een folie, wellicht in een andere kleur dan u nu heeft. Uw keukenkastdeurtjes krijgen dan een modernere uitstraling middels een kleine aanpassing.

Wanneer kiest u voor renovatie van keukendeurtjes?

Het renoveren van keukendeurtjes kan natuurlijk uit esthetisch perspectief gebeuren: u vindt uw keuken niet meer mooi of de kleur is gedateerd. Wanneer uw keukenkastjes niet meer goed sluiten, is het een dergelijke renovatie echter ook een goed plan. Ook wanneer de folie van uw keukendeurtjes niet meer goed vast zit, of zelfs op plekken zichtbaar begint los te laten, kunt u kiezen voor het vernieuwen van uw keukendeurtjes. Kortom: het renoveren van uw keukendeurtjes is een goede oplossing voor veel keukenproblemen.

Keukenkastjes renoveren

Een keuken wordt dagelijks meerdere malen gebruikt, en daardoor zal er uiteindelijk gebruiksschade optreden. Ook de keukenkastjes worden dagelijks open en dicht gemaakt, soms met iets meer kracht dan noodzakelijk is. Een veel voorkomend probleem met de keukenkastjes is dat de deurtjes ietwat gaan afzakken. Dit ziet niet zo mooi uit, maar het is erg gemakkelijk te repareren. Keukenkastjes renoveren is dus iets dat uw keuken een volledig opgeknapte uitstraling geeft, en is daardoor een zeer rendabele manier om uw keuken te renoveren.

Keukenkastjes opknappen

Keukenkasten kunnen op vele manieren worden opgeknapt. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de folie te vervangen. Meestal zijn keukenkastdeurtjes namelijk voorzien van een folie in een bepaalde kleur. Wanneer u dit folie vervangt, is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een geheel andere kleur te kiezen zodat het lijkt alsof u een compleet nieuwe keuken heeft! Met weinig inspanning en lage kosten kunt u zodoende uw keuken renoveren.

Keukenkastjes vervangen

Wanneer uw keukenkastjes of keukenlades erg beschadigd zijn, dan kunt u er voor kiezen om de keukenkasten te vervangen. U kunt zodoende nieuwe keukenkastjes, keukenlades en de bijbehorende fronten bestellen en in uw keuken laten monteren. Ook is het mogelijk om scharnieren en handgrepen te vernieuwen. Het is vaak niet noodzakelijk om een compleet nieuwe keuken aan te schaffen wanneer er enkele items niet meer naar behoren werken. Door deze zaken en/of uw keukenkastjes te vervangen, heeft u voordelig een opgeknapte keuken.

Keuken achterwanden

Wilt u uw keuken renoveren door middel van een kleine aanpassing? Het vervangen van uw keuken achterwand is absoluut een mogelijkheid, want hiermee geeft u uw keuken meteen een andere sfeer. Daarnaast heeft het ook een praktisch nut omdat het de muur beschermt tegen vetspetters en vuil. Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van keuken achterwanden.

Verschillende materialen en kleuren

Een keuken achterwand kan uit veel verschillende materialen bestaan. Ongeacht uw voorkeur is het belangrijk om te kiezen voor een materiaal dat hittebestendig is. Het mag absoluut niet verbranden, vervormen of smelten bij hoge temperaturen. Zo zijn er de bekende tegeltjes en mozaiek tegeltjes die u achter het fornuis kunt plaatsen. Een nadeel van een keuken achterwand met tegels is dat de voegen de eigenschap hebben om vet en vuil vast te houden. RVS en kunststof zijn ook populaire materialen voor een keuken achterwand. RVS is eenvoudig schoon te houden, maar vet kan na verloop van tijd wel voor vlekken zorgen. Kunststof is ook een prima optie als keuken achterwand. Het kan vrijwel naadloos worden geplaatst en is gemakkelijk schoon te maken.

Glazen achterwand voor uw keuken

Een van de meest moderne materialen die worden gebruikt voor keuken achterwanden is absoluut glas. Het voordeel van glas is dat het veilig en onderhoudsvriendelijk is. Doordat een glazen keuken achterwand geen voegen heeft, kan het eenvoudiger schoon worden gehouden dan bijvoorbeeld een tegeltjes wand. Daarnaast kan een keuken achterwand van glas in diverse kleuren en dessins worden geleverd. Het kan dus volledig naar uw wensen worden vervaardigd.

Keukenblad

Het keukenblad is het gedeelte van de keuken dat door de jaren heen de meeste gebruiksschade zal oplopen. Er wordt op gewerkt en geknoeid, er wordt zo nu en dan een hete pan opgezet en er wordt voedsel op gesneden. Dat zijn allemaal redenen waarom een keukenblad sneller zal beschadigen dan de rest van uw keuken. Dit betekent dat uw keukenblad ook sneller vervangen of gerenoveerd dient te worden dan bijvoorbeeld uw keuken handgrepen of keukendeurtjes. Dit is echter ook afhankelijk van het materiaal waarvan uw keukenblad is gemaakt.

Verschillende soorten materialen keukenbladen

Een werkblad voor de keuken kan worden vervaardigd uit diverse materialen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een kunststof of granieten keukenblad, maar ook houten, composieten, RVS, betonnen en glazen keukenwerkbladen behoren tot de mogelijkheden. Veelal is het mogelijk om een beschadigd keukenblad te repareren, maar dit is sterk afhankelijk van het materiaal en de soort schade. Wanneer u een beschadigd keukenblad heeft, dan kunt u dit kenbaar maken. 

Uw keuken werkblad vervangen

Wanneer u uw huidige keukenblad niet meer mooi vindt, dan is het natuurlijk mogelijk om dit te laten vervangen. Uw keuken krijgt meteen weer een frisse en nieuwe uitstraling door deze kleine aanpassing. De kosten van het vervangen van een keukenblad zijn afhankelijk van het materiaal waarvoor u kiest. Een granieten blad is vanzelfsprekend duurder dan een kunststof keukenwerkblad. Er zijn veel mogelijkheden omtrent het dessin, dus u kunt uw creativiteit de vrije loop laten gaan.