Meerwaarde huis na renovatie

Meerwaarde huis na renovatie

U kunt natuurlijk ook uw woning goedkoop verkopen als opknapwoning voor een ander. Onderstaande informatie kun je gebruiken om je een beeld te vormen van de kosten waarvoor je komt te staan als je jouw woning wilt gaan verbouwen. Bij de keuze om uw huis te gaan verbouwen zijn er meerdere mogelijkheden voor uw verbouwing. Natuurlijk gaat of laat u de kleine dingen in ieder geval herstellen. Ruim voor het maken van de foto's natuurlijk de boel goed op.

  • Wil je de waarde van je woning verhogen door duurzame- en isolerende maatregelen te treffen?
  • Als die vergunning al binnen is, hoeft de koper die tijd er niet meer in te steken.
  • Met de juiste aanpassingen kun je de waarde van je huis of vastgoed flink verhogen.
  • Door bijvoorbeeld je huis te isoleren is het mogelijk om te besparen op je stookkosten.
  • Een volledige verbouwing is daarom niet altijd noodzakelijk.
  • De ligging van je woning en de factoren die daarbij horen is volgens makelaars de belangrijkste factor van de marktwaarde van je huis.
Meerwaarde huis na renovatie

Waarde huis na renovatie

Je vraagt als het ware een nieuwe hypotheek aan. Neem daarom altijd eerst even contact op met een hypotheekadviseur. Met een overbruggingskrediet kun je de overwaarde wel alvast gebruiken voor je nieuwe huis. Als je oude huis is verkocht, los je het overbruggingskrediet af met de opbrengst uit de verkoop van je huis. Een belangrijk aspect van je woningwaarde is de locatie van je huis. Hoe ver is het naar het centrum, in welke stad ligt je huis en in wat voor wijk? Zo is een huis in Amsterdam stukken duurder dan een huis in Leeuwarden.

Waarde huis renovatie

Controleer dit dus goed voordat je een bouwdepot neemt. Samen maken we een goede planning en zorgvuldige afspraken, zodat je weet waar je aan toe bent. Dankzij onze ervaring als renovatie expert helpen we je op weg met ideeën, opties en oplossingen die werken in de praktijk. We adviseren je graag over te gebruiken materialen en het niveau van afwerking. Voor meer informatie omtrent de verschillende isolatiemogelijkheden.

Meerwaarde huis na renovatie

Wanneer dit is ingebouwd heeft dit bovendien een meerwaarde voor jouw huis. Denk bijvoorbeeld aan het inbouwen van een koelkast, oven of afwasmachine. Let bij de aanschaf van de apparatuur ook op het duurzaamheidslabel. De keuken is een belangrijke ruimte in een huis. Veel mensen zijn geneigd om te investeren in een dure keuken. Vaak is het mogelijk om met kleine aanpassingen een groot verschil te maken.

Meerwaarde huis

Bekijk dan de mogelijkheden om een garage te bouwen naast je huis. Zo geniet je zelf van extra bergruimte en creëer je meer vierkante meters, wat je terugziet in de waarde van je huis. Wat onwijs handig is om toe te voegen bij de extra slaapkamer, is een dakraam. Houd in het achterhoofd dat felle kleuren veel mensen afschrikken. Kies daarom voor neutrale tinten, dit vindt bijna iedereen mooi. Wanneer je je huis verkoopt is het belangrijk dat het huis als een potentieel ‘thuis’ aanvoelt voor kopers. Let er daarom op dat de inrichting niet gedateerd is. Een aantal vernieuwingen in het meubilair kunnen wonderen doen.

Meerwaarde woning

Een goed geïsoleerd huis is meestal comfortabeler en energiezuiniger. Een pluspunt dus, en net als zonnepanelen goed voor je energielabel en dus voor de waarde van je huis. Hier geldt een beetje hetzelfde voor als voor een keuken. Muren en houtwerk dienen er perfect uit te zien, om een onuitwisbare indruk op de koper te maken. Wat sjouwen we allemaal een hoop spullen met ons mee! Voldoende opbergruimte is geen reden om een huis te kopen. Maar het vormt wél een pluspunt in de ogen van de koper. Zijn uw oprit, voordeur en dak in tiptop conditie?

Huis renoveren meerwaarde

Koop je vervolgens een ander huis, dan moet je volgens de bijleenregeling de overwaarde weer in je nieuwe huis steken. Alleen dan kun je onder voorwaarden de rente over je hypotheek aftrekken van de inkomstenbelasting. Doe je dat niet of voor een deel en ga je voor dat deel toch een lening aan? Voordat we beginnen is het dus verstandig goede voorbereidingen te treffen in het leeg halen van een ruimte zodat we effeciënt en snel te werk kunnen gaan. Daarnaast zal er, voor bijvoorbeeld een dakkapel, wellicht een vergunning nodig zijn. De behandeling van zo’n aanvraag kan soms wel weken duren. Niet alleen omdat zichtbare gebreken sowieso een vermindering van de waarde van uw huis is, maar er is nog een belangrijke reden. Het is voor hen een punt om over te onderhandelen, net als een oude CV-ketel of enkel glas. Vervang of repareer het liefst vóór het huis de verkoop in gaat, dit zijn allemaal pluspunten. Een woning met schone en nieuw ogende dakpannen, oogt nou eenmaal beter. Ook een mooie parketvloer en strakke witte muren doen het goed. In een huis dat goed in de verf zit en waarin alles is gerepareerd, zijn meer mensen geïnteresseerd. En meer geïnteresseerden betekent automatisch dat er een hoger bedrag voor het huis gevraagd kan worden. De investering om achterstallig onderhoud weg te werken, verdient zich dus automatisch dik terug. Een nieuwe keuken, badkamer en toilet geven alleen meerwaarde wanneer deze neutrale kleuren hebben en het liefst tijdloos zijn.