ideale thuiswerkplek

Maak van je huis een lekkere thuiswerkplek

 Een fijne thuiswerkplek is sinds de pandemie normaal geworden. Werkgevers geven je steeds vaker de mogelijkheid om een of meerdere dagen thuis te werken. Of je werkt voor jezelf en dan is een plek in huis waar je kan werken ook belangrijk.

Flexibel thuiswerken kan tegenwoordig 24/7 met je smartphone, laptop of tablet. Dit kan overal in huis maar vaak wordt er aan de eettafel niet alleen gewerkt maar ook geleefd en gegeten. Het is dan niet altijd even handig als de spullen van je werk overal op tafel liggen. Een mooie thuiswerkplek is daarom super leuk om in huis te hebben en bied je de mogelijkheid om deze helemaal leuk aan te kleden.

Thuiswerkplek uitkiezen

Wanneer je een bureau uitkiest voor je thuiswerkplek is het belangrijk om je wensen op een rijtje te zetten. Wil je een strak bureau waarbij er alleen maar poten en een blad zichtbaar zijn of wil je liever in of onder je bureau al je spullen kwijt kunnen? Kies een bureau uit waar jij je prettig bij voelt maar die ook ergonomisch bij je past. Het liefste een bureau die je in hoogte kan verstellen om zo altijd op de juiste hoogte te werken. Naast een goed bureau is een goede stoel ook niet geheel onbelangrijk.

Ook is het handig als er in de buurt van je bureau een stopcontact is zodat je altijd kan opladen of kies voor een bureau waarbij het stopcontact al in het bureau zit weggewerkt.

Rustig thuiswerken

Op je werk zit je samen met collega’s, verzamel je informatie, heb je gezellige gesprekken maar wordt je vaak ook afgeleid door alles om je heen. Thuis heb je de rust en ruimte om met aandacht en concentratie te werken. Om dit goed te kunnen doen is het belangrijk om een rustige werkplek te creëren waarbij je niet gelijk afgeleid wordt van alles om je heen.

Maak van je huis een leuke plek om te werken, een thuiswerkplek waarbij je je prettig voelt houdt je gemotiveerd om aan het werk te gaan!

Thuiwerkplek inrichten

Ben jij ook een thuiswerker? Vier interieurtips voor de perfecte thuiswerker: