Verbouwing badkamer & toilet

Verbouwing badkamer & toilet

Een veelgebruikte plaats in je huis is de badkamer. Zonder het misschien te weten maak je dagelijks meerdere malen gebruik van deze ruimte waar je natuurlijk veel aandacht besteed aan je persoonlijke verzorging. Als je van plan bent om je badkamer te laten verbouwen komen daar natuurlijk een hoop kosten bij kijken. Die kosten voor de verbouwing heb je wel zelf in de hand met de keuzes die je maakt. Wil je de oude badkamer volledig slopen en alles vervangen dan zullen de kosten flink oplopen. Denk hierbij aan de sloopwerkzaamheden, het opnieuw bekleden van de vloer en wanden en het monteren van het sanitair. Als je de badkamer wil verplaatsen naar een andere (grotere) ruimte dan komen er nog meer kosten bij kijken. Je zult namelijk ook leidingwerk en electra moeten aanpassen. Aannemers kunnen voor elk budget een mooie badkamer ontwerpen en aanbrengen in je huis. Je kunt op kosten besparen door met de aannemer te bespreken wat je zelf kunt doen, welk materiaal je wilt aanschaffen, welk sanitair en welke extra's je wilt (vloerverwarming, accesoires, e.d.) Als je bijvoorbeeld een bubbelbad wil zal je ook moeten kijken naar de draagkracht van de vloer, wat weer extra kosten met zich meebrengt.

Badkamer renoveren of opknappen

Het is ook mogelijk om je huidige badkamer een opknapbeurt te geven. Een verbouwing is dan niet eens nodig. Denk hierbij aan het vervangen van kranen, plaatsing van badkamermeubels, het verlagen van het plafond, het integreren van verlichting en de aanschaf van accesoires. Een grondige schoonmaakbeurt doet natuurlijk ook al wonderen. Een opknapbeurt brengt relatief lage kosten met zich mee en geeft ook een heel mooi resultaat.

verbouwing badkamer & toilet

Sanitair vervangen

Vroeger was een toilet niet meer dan een klein hokje waar je dagelijks noodgedwongen zat. Tegenwoordig willen de meeste mensen iets moois van hun toilet maken. Als je toilet verouderd is en je deze wilt laten verbouwen hangt daar uiteraard een kostenplaatje aan. Afhankelijk van je eigen keuzes kunnen die kosten oplopen. Kies je voor luxe en laat je een aannemer je toilet verbouwen dan zullen de kosten groter zijn dan wanneer je kiest voor eenvoud en je zelf aan de slag gaat. Daarnaast kan je kiezen voor een opknapbeurt wat lagere kosten met zich meebrengt dan een complete verbouwing. Als je zelf aan de slag gaat met het toilet houd dan rekening met de bewegingsruimte en de afvoer.

Naast het toilet kan je bij sanitair natuurlijk ook denken aan baden en badmeubelen, douchecabines, kranen, spiegels, urinoirs, wastafels en alle andere onderdelen die onder sanitair vallen.