Vervangen ramen & deuren

Vervangen ramen & deuren

Als je uitgekeken bent op die standaard deuren en iets zoekt dat beter past bij je interieur of als een deur gewoonweg aan vervanging toe is, kun je bij bouwmarkten en deurenspeciaalzaken terecht voor een groot aantal verschillende soorten deuren. Er is een enorm aanbod van mogelijke soorten, kleuren, modellen en uiteraard verschillende kosten per deur.

Deuren vervangen

Bij het vervangen van een deur heb je twee opties. Een eerste optie, met lagere kosten, is het vervangen van de deur zonder dat je de kozijnen vervangt. Je zult dan wel een deur moeten kopen die bij de afmetingen van je kozijn past. Gelukkig wordt er vaak met standaard maten gewerkt, zodat het niet nodig is om een kant-en-klare deur in te korten. Een andere mogelijkheid is dat je ook nieuwe kozijnen gaat plaatsen (in een andere maat). Het vervangen van kozijnen brengt echter ook weer extra kosten met zich mee.

Vervangen ramen & deuren

Verschillende soorten deuren

Deuren zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten: van draaideuren en schuifdeuren, glazen en houten deuren tot paneeldeuren en massieve deuren. Bij het aanschaffen van een nieuwe deur wordt ook aangeraden nieuwe scharnieren te plaatsen, zelfs als oude scharnieren er nog goed uitzien. Houd dus rekening met extra kosten en kijk goed of de scharnieren bij je deur passen.

Ramen vervangen

Ramen kunnen ook vervangen worden en aannemers kunnen zelfs nieuwe ramen creëren. Als je bijvoorbeeld op zolder geen raam hebt dan kan bijvoorbeeld een tuimelraam je helpen aan meer lichtinval. Een ander voordeel van zo'n tuimelraam op zolder is bijvoorbeeld ook de ventilatie en de algehele verbetering van het leefklimaat op zolder. Een andere optie, die vooral bij platdaken wordt gebruikt, zijn lichtkoepels. Het is daarbij ook mogelijk om een lichtkoepel te plaatsen die open kan en je kan kiezen uit verschillende kleuren, vormen en maten zodat je zelf kan zorgen voor de algehele uitstraling.